Sposób przygotowania:
zupa rybna z kulkami ryżowymi
Chilli oczyścić z nasion i drobno posiekać.Ryż zalać wodą i namaczać go kilka godzin,następnie ugotować go na pół surowo, tak aby się nie kleił.Sezam uprażyć na suchej patelni,wymiesząc z ryżem i octem balsamicznym. Z ryżu i sezamu uformować kulki, odstawić i przykryć je ściereczką.Bulion zagotowac ze szklanką wody, dodac imbir i posiekane chilli.Gotować razem ok 12 minut.Filety z dorsza opłukać, osuszyć i pociąć na kawałki,dodać do bulionu wraz z groszkiem cukrowym i osączonym z zalewy bambusem.Doprawic sokiem cytrynowym,curry, sosem sojowym, solą i pieprzem.Dymkę oczyścić i drobno posiekać.Na talerze przełożyć kulki ryżowe, zalac zupą i posypać dymką.
marietta