Sposób przygotowania:
Zupa rybna z papryką
Paprykę opłukać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie paski. Cebulkę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć cebulę i paprykę na maśle (nie rumienić), zalać bulionem (ok. 1 litra). Zagotować, przyprawić liściem laurowym, ziarnami ziela angielskiego, pokrojoną drobno papryczką chili, oraz skórką otartą z połowy cytryny. Dodać opłukaną rybę. Gotować 15 minut. Cukinię pokroić w półtalarki, jeśli jest bardzo gruba to w paski. Dodać do gotującej zupy, zagotować i gotować jeszcze przez 5 minut. Przyprawić sokiem z cytryny, solą, czerwoną słodką papryką, ew. pieprzem. Na koniec w spodeczku roztrzepać białko, wlać do zupy mieszając posuwistymi ruchami. Wyłowić liść i ziele angielskie. Posypać posiekaną zieloną pietruszką.