marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa serowa z chrupiącym boczkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Przygotować wywar jarzynowo-mięsny,przecedzić do mniejszego garnka,zabielić serkami,dodać siekaną czuszkę i usmażony chrust z boczku.Nalewać

Zupa serowa z chrupiącym boczkiem.

Składniki:

Zupa serowa z chrupiącym boczkiem.

 

Sposób przygotowania:

Zupa serowa z chrupiącym boczkiem.
Do dużego garnka wlać wodę, włożyć oczyszczone i umyte jarzyny oraz wkładkę mięsną i przyprawy zapachowe. Gotować z 40 min. przecedzić przez sitko wywar do mniejszego garnka, dodać serki topione, zamieszać. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na chrupko na patelni. Wyjąc łyżką cedzakową, odsączyć i dodać do zupki. Czuszkę można wcześniej po umyciu i usunięciu nasion dodać do wywaru na 15 min. po wyjęciu posiekać i znowu zsunąć nożem do garnka. Doprawić zupę szczyptą soli o ile serki nie są słone oraz zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Zamieszać zupę i nalewać do talerzy głębokich lub filiżanek do zup gęstych i kremów. Podawać z grzankami z chleba.