Sposób przygotowania:
Zupa serowa z kurczakiem i grzybami.
Kurczaka przed gotowaniem opłukać w bieżącej wodzie,włożyć do garnka z wodą,dodając również oczyszczoną,opłukaną włoszczyznę,suszone i namoczone dzień wcześniej grzyby.Cebulę obrać,opłukać,posiekać i zeszklić na oleju.Kurczaka z włoszczyzną po obgotowaniu wyjąć,podzielić na części,obrać z mięsa i połowę mięsa odłożyć,a część obsmażyć na oleju i wraz z cebulą dać do wywaru rosołowego.Grzyby po wyjęciu,pokroić na paski i wrzucić z ziołami ponownie do wywaru.Następnie dodać do garnka pokrojone serki topione smakowe i zamieszać,aby nie kleiły się do dna garnka.Potem zaprawić zupę śmietaną,a na koniec wyłączyć palnik.Zupę doprawić solą morską i dodać pieprzu jeśli nie jest wystarczająco ostra,ale tylko szczyptę.Zamieszać i nalewać zupę do filiżanek do zup lub talerzy.Podawać z grzankami wedle gustu.