Sposób przygotowania:
zupa serowa zapiekana
Cebulę obrać i drobno posiekać. Rozgrzać w garnku masło albo margarynę i przez 5 minut dusić cebulkę, nie rumienić, dodać listek laurowy. Zalać gorącym bulionem jarzynowym. Rozetrzeć mąkę z masłem i energicznie mieszając, zagęścić zupę, gotować 5 minut. Dodać sól, pieprz i ser, wymieszać, wyjąć listek laurowy. Dodatki:
Napełnić zupą dwie żaroodporne filiżanki. Opiec tosty, ułożyć na zupę i na nich położyć po plasterku sera. Włożyć do piekarnika na środkową półkę, rozgrzać do 250 st. i zapiekać 5 minut. Smacznego
Napełnić zupą dwie żaroodporne filiżanki. Opiec tosty, ułożyć na zupę i na nich położyć po plasterku sera. Włożyć do piekarnika na środkową półkę, rozgrzać do 250 st. i zapiekać 5 minut. Smacznego