aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Zupa śmietanowa z brukselką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i pożywna zupka z jarzynami

Zupa śmietanowa z brukselką

Składniki:

Zupa śmietanowa z brukselką

 

Sposób przygotowania:

Zupa śmietanowa z brukselką
Kość opłukać i włożyć do garnka, zalać 2 litrami wody, wsypać vegetę i zagotować. Marchew, pietruszkę, cebulę, seler, kalarepkę i pora obrać, pokroić na kawałki i wrzucić do wywaru. Gotować zupę pod przykryciem na małym ogniu około 1 godziny. 20 minut przed końcem gotowania wrzucić brukselki i pokrojone w kostkę ziemniaki. Na końcu do zupy wlać śmietanę, doprawić solą, pieprzem, magii i wymieszać. Zagotować. Jajka ugotować na twardo, pokroić i dodać do zupy. Podawać.