pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa szczawiowa na rosole drobiowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

popularna szczawiowa gotowana na rosole

Zupa szczawiowa na rosole drobiowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa szczawiowa na rosole drobiowym

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa na rosole drobiowym
Do zimnej wody wkładam skrzydełka z kurczaka oraz włoszczyznę. Garnek stawiam na średni ogień i rozpoczynam gotowanie. Dodaję 2 kostki rosołu drobiowego oraz przyprawy ziołowe takie jak liść laurowy wraz z zielem angielskim. Po 20 minutach wyjmuję skrzydełka, a w to miejsce dodaję pokrojone ziemniaki. Gotuję około 15 minut do miękkości ziemniaków. Następnie ugotowaną włoszczyznę wyjmuję i dodaję szczaw siekany. Od momentu zagotowania trzymam na ogniu ostatnie kilka minut i zupa gotowa. Podaję z jajkiem ugotowanym na twardo i łyżeczce śmietany na porcję w talerzu. Smacznego.
Zupa szczawiowa na rosole drobiowym
Rozpoczynam od przygotwania wywaru na skrzydełkach
Zupa szczawiowa na rosole drobiowym
Dodaję też pokrojone warzywa z włoszczyzny
Zupa szczawiowa na rosole drobiowym
Po kilku minutach dodaję kostki rosołowe i przyprawy
Zupa szczawiowa na rosole drobiowym
Ugotowaną włoszczyznę wyjmuję a wrzucam szczaw siekany