Sposób przygotowania:
Zupa szczawiowa z makaronem
Mięso oczyszczamy, myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Dodajemy obraną marchew, opłukaną natkę pietruszki i liście pora. Szczaw przebieramy, płuczemy i drobno kroimy.
Przekładamy do rondla albo małego garnka i dusimy na maśle aż się rozpadną listki. Dodajemy do rosołu, doprawiamy do smaku a na koniec dodajemy śmietanę(można jej dodać więcej).
Podajemy z ugotowanym makaronem.
Dodajemy obraną marchew, opłukaną natkę pietruszki i liście pora. Szczaw przebieramy, płuczemy i drobno kroimy.
Przekładamy do rondla albo małego garnka i dusimy na maśle aż się rozpadną listki. Dodajemy do rosołu, doprawiamy do smaku a na koniec dodajemy śmietanę(można jej dodać więcej).
Podajemy z ugotowanym makaronem.