Sposób przygotowania:
Zupa z kawałkami cukinii i ziemniakami
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, opłukać kilkukrotnie. Wlać wodę do garnka i dodać obrane jarzyny, listek laurowy, ziele angielskie.
Dodać pokrojone ziemniaki w kostkę i gotować na wonnym ogniu 10 minut, posolić. Dołożyć cukinię pokrojoną w półplasterki i fasolkę szparagową.
Gotować około 7 minut, wlać bulionu jeżeli się wygotował i zatrzepać zupę śmietaną wymieszaną z mąką. Przyprawić do smaku i posypać natką pietruszki.
Dodać pokrojone ziemniaki w kostkę i gotować na wonnym ogniu 10 minut, posolić. Dołożyć cukinię pokrojoną w półplasterki i fasolkę szparagową.
Gotować około 7 minut, wlać bulionu jeżeli się wygotował i zatrzepać zupę śmietaną wymieszaną z mąką. Przyprawić do smaku i posypać natką pietruszki.