monikabury

monikabury

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Zupa szpinakowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka zupa dla miłośników szpinaku.

Zupa szpinakowa

Składniki:

Zupa szpinakowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa szpinakowa
Ziemniaki obieramy płuczemy i kroimy w kostkę w tym czasie nastawiamy w garnku ok 700ml wody z kostką rosołową. Na patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulkę z wyciśniętym czosnkiem.Szklimy i dodajemy pokrojone ziemniaki. Gotujemy na pół miękko doprawiając kurkumą i gałką muszkatołową. Pod koniec dodajemy szpinak i gotujemy do miękkości ziemniaków. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem odstawiamy na chwilę do ostygnięcia i miksujemy na gładki krem. Podajemy z kleksem śmietany i groszkiem ptysiowym.

Tagi:

zioła szpinak