zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Zupa szpinakowa z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa szpinakowa z orzechami

Zupa szpinakowa z orzechami

Składniki:

Zupa szpinakowa z orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa szpinakowa z orzechami
Szpinak dokładnie przebrać, umyć i posiekać. Przygotowany szpinak włożyć do garnka. Kostkę bulionową rozpuścić w 2,5 szklanki wody. Następnie 1 szklanką bulionu zalać przygotowany szpinak. Całość dusić 10 minut. Po tym czasie szpinak zmiksować. Do zmiksowanego kremu wlać pozostały bulion. Dodać śmietanę oraz masło. Zupę przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Jajka ugotować na twardo. Zupę wlać na talerz i podawać z jajkiem i posiekanymi orzechami.