Sposób przygotowania:
Zupa szpinakowo - pieczarkowa
-Przygotować bulion drobiowy (lub warzywny) dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i startą marchewkę. Gotować ok 5-7 min.-Średnie pieczarki umyć, obrać, poszatkować, dodać do zupy. Szpinak w liściach mrożony dodać do zupy. Całość gotować ok 5 min.-W tym czasie cebulę poszatkować i podsmażyć chwilę na patelce z dodatkiem oleju. Dodać do zupy wraz ze śmietaną i zgniecionym czosnkiem. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Dodać ser typu parmezan. Wymieszać. Gotować jeszcze ok 1-2 min.
pepsicOLA
kołczu
Renia (Kot w kuchni)
wszystkie czynności kontrolowal swoim bacznym okiem leżąc sobie na parapecie ;)
edytaha
To jesteś szczęściarą, mój nicpoń we wszystko wkłada łapy, nie patrząc nawet czy gorące :) Zupka wygląda wspaniale :)
marietta