Renia (Kot w kuchni)

Renia (Kot w kuchni)

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 23]

Zupa szpinakowo - pieczarkowa

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna zupa dla wielbicieli szpinaku

Zupa szpinakowo - pieczarkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa szpinakowo - pieczarkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa szpinakowo - pieczarkowa
-Przygotować bulion drobiowy (lub warzywny) dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i startą marchewkę. Gotować ok 5-7 min.-Średnie pieczarki umyć, obrać, poszatkować, dodać do zupy. Szpinak w liściach mrożony dodać do zupy. Całość gotować ok 5 min.-W tym czasie cebulę poszatkować i podsmażyć chwilę na patelce z dodatkiem oleju. Dodać do zupy wraz ze śmietaną i zgniecionym czosnkiem. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Dodać ser typu parmezan. Wymieszać. Gotować jeszcze ok 1-2 min.
Zupa szpinakowo - pieczarkowa
do wcześniej przygotowanego bulionu dodaj ziemniaki
Zupa szpinakowo - pieczarkowa
dodaj marchewkę i gotuj przez ok 5 - 7 min
Zupa szpinakowo - pieczarkowa
Średnie pieczarki umyć, obrać, poszatkować, dodać do zupy. Szpinak w liściach mrożony dodać do zupy. Całość gotować ok 5 min.
Zupa szpinakowo - pieczarkowa
W tym czasie cebulę poszatkować i podsmażyć chwilę na patelce z dodatkiem oleju. Dodać do zupy wraz ze śmietaną i zgniecionym czosnkiem. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Dodać ser typu parmezan. Wymieszać. Gotować jeszcze ok 1-2 min.

Tagi:

szpinak