Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Zupa warzywna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa powinna być w smaku ostra.

Zupa warzywna

Składniki:

Zupa warzywna

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna
Cebulę obrać, posiekać, udusić na tłuszczu, oprószyć obficie papryką w proszku.
Warzywa obrać, opłukać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i dusić 3 minuty na małym ogniu, stale mieszając, aż zmiękną.
Ziemniaki obrać, opłukać pokroić w kostkę, dodać do warzyw i dolać gorącej wody, tak by z zapasem przykrywała jarzyny.
Gotować do miękkości.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i pikantną papryką.