Sposób przygotowania:
Zupa warzywna
Cebulę obrać, posiekać, udusić na tłuszczu, oprószyć obficie papryką w proszku.
Warzywa obrać, opłukać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i dusić 3 minuty na małym ogniu, stale mieszając, aż zmiękną.
Ziemniaki obrać, opłukać pokroić w kostkę, dodać do warzyw i dolać gorącej wody, tak by z zapasem przykrywała jarzyny.
Gotować do miękkości.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i pikantną papryką.
Warzywa obrać, opłukać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i dusić 3 minuty na małym ogniu, stale mieszając, aż zmiękną.
Ziemniaki obrać, opłukać pokroić w kostkę, dodać do warzyw i dolać gorącej wody, tak by z zapasem przykrywała jarzyny.
Gotować do miękkości.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i pikantną papryką.