Sposób przygotowania:
Zupa warzywna
Do garnka wlewam wodę dodaję oczyszczone , opłukane mięso.
Gotuje do zagotowania , następnie ściągam szumowiny wytworzone podczas gotowania, dodaje obrane pokrojone warzywa oraz przyprawy i gotuje około 20 - 30 minut.
Następnie dodaję podzielonego na różyczki, opłukanego kalafiora oraz kilka różyczek brokuła a także obrane, opłukane pokrojone w kostkę ziemniaki.
Całość gotuje około 15 minut po czym dodaje podgotowane, pokrojone żołądki.
Gotuje do miękkości warzyw i mięsa.
Zupę zagęszczam zasmażką zrobioną z masła i mąki.
Gotową gorącą zupę wlewam na talerze i dodaje do zupy wcześniej zrobione i ugotowane klopsiki z mięsa mielonego.
Gotuje do zagotowania , następnie ściągam szumowiny wytworzone podczas gotowania, dodaje obrane pokrojone warzywa oraz przyprawy i gotuje około 20 - 30 minut.
Następnie dodaję podzielonego na różyczki, opłukanego kalafiora oraz kilka różyczek brokuła a także obrane, opłukane pokrojone w kostkę ziemniaki.
Całość gotuje około 15 minut po czym dodaje podgotowane, pokrojone żołądki.
Gotuje do miękkości warzyw i mięsa.
Zupę zagęszczam zasmażką zrobioną z masła i mąki.
Gotową gorącą zupę wlewam na talerze i dodaje do zupy wcześniej zrobione i ugotowane klopsiki z mięsa mielonego.
gusia1000