Sposób przygotowania:
Zupa z wiosennych warzyw
Najpierw musimy obrać i umyć warzywa: marchewka, pietruszka, kilka liści młodej kapusty, szparagi, zielona pietruszka i koperek. Ja dodałem także brukselkę i fasolkę szparagową, które miałem w zamrażalniku.
Wszystko pokroić. Do gotującej się wody w garnku wrzucić 2 kostki bulionowe warzywne, liść laurowy i ziele angielskie.
Dodać warzywa - najpierw marchew i korzeń pietruszki, po kilku minutach resztę. Gotować około 30 minut. Doprawić pieprzem.
Smacznego!
Wszystko pokroić. Do gotującej się wody w garnku wrzucić 2 kostki bulionowe warzywne, liść laurowy i ziele angielskie.
Dodać warzywa - najpierw marchew i korzeń pietruszki, po kilku minutach resztę. Gotować około 30 minut. Doprawić pieprzem.
Smacznego!