berciq

berciq

Szef Kuchni
[Przepisów: 17]

Zupa z wiosennych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Bardzo pożywna zupa z wielu warzyw - dominują kolory zieleni, ale znajdziemy tu też marchewkę w kolorze pomarańczowym.

Zupa z wiosennych warzyw Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa z wiosennych warzyw

 

  • 1 marchew
  • 1 pietruszka - korzeń i nać
  • kilka gałązek kopru
  • 6 liści młodej kapusty
  • szparagi - pół pęczka
  • fasolka zielona - szklanka
  • 6 brukselek
  • 2 kostki warzywne bulionowe
  • pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
  • 2 litry wody

Sposób przygotowania:

Zupa z wiosennych warzyw
Najpierw musimy obrać i umyć warzywa: marchewka, pietruszka, kilka liści młodej kapusty, szparagi, zielona pietruszka i koperek. Ja dodałem także brukselkę i fasolkę szparagową, które miałem w zamrażalniku.

Wszystko pokroić. Do gotującej się wody w garnku wrzucić 2 kostki bulionowe warzywne, liść laurowy i ziele angielskie.

Dodać warzywa - najpierw marchew i korzeń pietruszki, po kilku minutach resztę. Gotować około 30 minut. Doprawić pieprzem.

Smacznego!  
Zupa z wiosennych warzyw
Zupa z wiosennych warzyw