Sposób przygotowania:
zupa warzywna z dodatkiem jabłka
Jabłko obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Ser ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Paprykę myjemy, pozbawiamy nasion i drobno siekamy w kostkę. Cebulę obieramy i również siekamy w kostkę. ?Marchewki obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Pomidory z puszki kroimy na pół. Na oliwie podsmażamy marchew, cebule i paprykę. Warzywa dusimy ok 15 min posolone. Następnie gry warzywa będą miękkie dodajemy pomidory wraz z zalewą. Gotujemy chwilę, pamiętając o mieszaniu. Następnie zawartość patelni blenderem miksujemy na gładko wraz z jabłkiem. Całość gotujemy z 2 łyżkami masła i łyżka oliwy. Doprawiając sola i pieprzem do smaku. Przed podaniem każdą porcje posypujemy serem.