SUPERPRZEPIS

Zupa warzywna z dynią i cukinią

  • ewasng
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3
Zupa warzywna z dynią i cukinią Więcej zdjęć (3)

Szybko smacznie i zdrowo na obiad

Składniki:

Zupa warzywna z dynią i cukinią

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z dynią i cukinią
Kość od schabu zalać 1,6 litra wody i chwilę gotować. Odszumować. Marchew, pietruszkę, cukinię i dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokroić w cienkie paseczki, ziemniaki w kostkę, a cebulę w drobną kosteczkę. Do wywaru z kości dodać marchew, pietruszkę i cebulę. Chwilę gotowaćrazem potem dodać fasolkę pokrojoną na mniejsze kawałki, ziemniaki, paprykę i kostkę drobiową. Gotować 15 minut. Na koniec dodać dynię i cukinię. Doprawić. Gotować 10 minut. Przed podaniem zupę zabileić śmietaną.
Zupa warzywna z dynią i cukinią
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce, a cebulkę pokroićw kostkę
Zupa warzywna z dynią i cukinią
Obranącukinię i dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach