edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Zupa warzywna z pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa z dodatkiem zielonej fasolki szparagowej, cukinii, ciecierzycy, marchewki, pora na wywarze warzywnym z dodatkiem bazyliowego pesto.

Zupa warzywna z pesto Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa warzywna z pesto

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z pesto
1. Przygotowujemy bulion warzywny.

2. Cebulę, pora kroimy drobno i podsmażamy w garnku. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i podsmażamy wszystko razem.

3. Dodajemy pokrojoną marchewkę i cukinię. Doprawiamy solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Podsmażamy chwilę mieszając.

4. Podsmażone warzywa zalewamy bulionem i dodajemy fasolkę szparagową, ciecierzycę oraz makaron. Gotujemy do miękkości makaronu.

5. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy solą, pieprzem oraz wędzona papryka czerwoną.

6. Zupę przekładamy na talerz i dodajemy bazyliowe pesto.
Zupa warzywna z pesto
Cebulę, pora, czosnek oraz marchewkę podsmażamy razem
Zupa warzywna z pesto
Dodajemy pokrojoną cukinię i doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem
Zupa warzywna z pesto
Podsmażone warzywa zalewamy bulionem warzywnym
Zupa warzywna z pesto
Dodajemy fasolę szparagową, ciecierzycę oraz drobny makaron