Sposób przygotowania:
Zupa warzywna z pesto
1. Przygotowujemy bulion warzywny.
2. Cebulę, pora kroimy drobno i podsmażamy w garnku. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i podsmażamy wszystko razem.
3. Dodajemy pokrojoną marchewkę i cukinię. Doprawiamy solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Podsmażamy chwilę mieszając.
4. Podsmażone warzywa zalewamy bulionem i dodajemy fasolkę szparagową, ciecierzycę oraz makaron. Gotujemy do miękkości makaronu.
5. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy solą, pieprzem oraz wędzona papryka czerwoną.
6. Zupę przekładamy na talerz i dodajemy bazyliowe pesto.
2. Cebulę, pora kroimy drobno i podsmażamy w garnku. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i podsmażamy wszystko razem.
3. Dodajemy pokrojoną marchewkę i cukinię. Doprawiamy solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Podsmażamy chwilę mieszając.
4. Podsmażone warzywa zalewamy bulionem i dodajemy fasolkę szparagową, ciecierzycę oraz makaron. Gotujemy do miękkości makaronu.
5. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy solą, pieprzem oraz wędzona papryka czerwoną.
6. Zupę przekładamy na talerz i dodajemy bazyliowe pesto.