ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Zupa warzywna z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pożywna zupa z mięsnymi kuleczkami

Zupa warzywna z pulpetami

Składniki:

Zupa warzywna z pulpetami

 

  • opakowanie mrożonej zupy warzywnej
  • kostki rosołowe
  • 300 g mięsa mielonego z indyka
  • jajko
  • bułka tarta
  • mała cebula
  • pieprz, sól
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z pulpetami
Przygotowujemy pulpety: mięso mielone mieszamy z jajem i drobno posiekaną cebulką. Wyciskamy do tego 2 ząbki czosnku. Solimy i pieprzymy do smaku. Dosypujemy bułki tartej aby nadać masie odpowiedniej konsystencji. Lepimy małe kulki z powstałej masy. Kostki rosołowe rozpuszczamy w 1,5 litra wody (ilość kostek zależna od zaleceń producenta). Do gotującego się bulionu wrzucamy zamrożone warzywa, i gotujemy prawie do miękkości. Wtedy wrzucamy do zupy pulpety i gotujemy kilka minut aż warzywa zmiękną całkiem, a mięso dobrze się ugotuje. Doprawiamy zupę solą i pieprzem. Smacznego!