pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa węgierska na kiełbasie i boczku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

gęsta zupa, bardzo sycąca

Zupa węgierska na kiełbasie i boczku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa węgierska na kiełbasie i boczku

 

Sposób przygotowania:

Zupa węgierska na kiełbasie i boczku
Na rozgrzanej oliwie smażymy kosteczkę cebuli. Po chwili dodajemy pokrojone w kostkę kiełbasy i boczek. Gdy zacznie się wytapiać przyprawiamy papryką ostrą i słodką i mieszamy. Zalewamy bulionem i dodajemy resztę składników pokrojonych w kostkę: paprykę czerwoną, pomidory, paprykę chili suszoną (tutaj kosteczka powinna być bardzo mała). Przykrywamy i dusimy ok. 15 minut. Po tym czasie wrzucamy jeszcze ziemniaki i gotujemy do miękkości ziemniaków. Smacznego.
Zupa węgierska na kiełbasie i boczku
Zupa węgierska podczas duszenia, wyraźnie widać całe składniki

Tagi:

kielbasa