Sposób przygotowania:
Zupa z boczkeim i kiełkami
Boczek kroimy w kostkę, cebulkę w kosteczkę, czosnek w plastry, pieczarki w grube plastry.
Podsmażamy boczek na łyzce oleju, dodajemy cebulę, czosnek, smazymy ok 5 minut, w tym czasie na osobnej patelni podsmażamy pieczarki.
Do podsmazonego boczku dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy dokładnie i smażymy jeszcze 3 minuty, zalewamy boczek przygotowany m bulionem z kostki (na wędzonym boczku), dodajemy pieczarki, przyprawiamy dużą iloscia pieprzu i chilli, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, dusimy ok 10 minut.
Pod koniec dodajemy odsączoną fasolę i kiełki fasoli, podajemy z pietruszkalub kolendrą.jest pyszna!!!!!!
Podsmażamy boczek na łyzce oleju, dodajemy cebulę, czosnek, smazymy ok 5 minut, w tym czasie na osobnej patelni podsmażamy pieczarki.
Do podsmazonego boczku dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy dokładnie i smażymy jeszcze 3 minuty, zalewamy boczek przygotowany m bulionem z kostki (na wędzonym boczku), dodajemy pieczarki, przyprawiamy dużą iloscia pieprzu i chilli, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, dusimy ok 10 minut.
Pod koniec dodajemy odsączoną fasolę i kiełki fasoli, podajemy z pietruszkalub kolendrą.jest pyszna!!!!!!
Sarenka
msewka