goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Zupa z brązowej soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa jest rozgrzewająca i bardzo aromatyczna

Zupa z brązowej soczewicy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z brązowej soczewicy

 

Sposób przygotowania:

Zupa z brązowej soczewicy
Soczewicę namaczamy (najlepiej na noc), na drugi dzień gotujemy. Oczyszczone jarzyny kroimy w kostkę i podduszamy na tłuszczu. Wlewamy bulion i gotujemy z przyprawami. Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na tłuszczu. Do warzyw przekładamy miękką soczewicę, podsmażoną kiełbasę, przecier pomidorowy i gotujemy. Zupę podajemy z pieczywem. Smacznego!
Zupa z brązowej soczewicy
Oczyszczone jarzyny kroimy w kostkę i podduszamy na tłuszczu
Zupa z brązowej soczewicy
Soczewicę namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy
Zupa z brązowej soczewicy
Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na tłuszczu
Zupa z brązowej soczewicy
Zupę zaprawiamy przecierem pomidorowym, doprawiamy do smaku