Sposób przygotowania:
Zupa z brązowej soczewicy
Soczewicę namaczamy (najlepiej na noc), na drugi dzień gotujemy. Oczyszczone jarzyny kroimy w kostkę i podduszamy na tłuszczu. Wlewamy bulion i gotujemy z przyprawami. Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na tłuszczu. Do warzyw przekładamy miękką soczewicę, podsmażoną kiełbasę, przecier pomidorowy i gotujemy. Zupę podajemy z pieczywem. Smacznego!
![Zupa z brązowej soczewicy Zupa z brązowej soczewicy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-brazowej-soczewicy-247882.jpg)
![Zupa z brązowej soczewicy Zupa z brązowej soczewicy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-brazowej-soczewicy-247883.jpg)
![Zupa z brązowej soczewicy Zupa z brązowej soczewicy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-brazowej-soczewicy-247884.jpg)
![Zupa z brązowej soczewicy Zupa z brązowej soczewicy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-brazowej-soczewicy-247885.jpg)