Sposób przygotowania:
Zupa z brukselką, brokułem i selerem naciowym
Do garnka wkładamy trzy skrzydełka drobiowe, wlewamy około dwóch litrów wody, dodajemy liść laurowy i sól.
Dwadzieścia dag. brukselki obrać i pokroić w cząstki,około szklanki brokuła pokroić w cząstki, jedną marchewkę dużą pokroić w kostkę, 2 cebule pokroić w półksiężyce, dwie gałązki selera naciowego kroimy w cząstki, jeden duży ziemniak kroimy w dość drobną kosteczkę.
Gotujemy wszystko do miękkości na wolnym ogniu, pod koniec gotowania dodajemy majeranek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zupę podajemy gorącą.
Dwadzieścia dag. brukselki obrać i pokroić w cząstki,około szklanki brokuła pokroić w cząstki, jedną marchewkę dużą pokroić w kostkę, 2 cebule pokroić w półksiężyce, dwie gałązki selera naciowego kroimy w cząstki, jeden duży ziemniak kroimy w dość drobną kosteczkę.
Gotujemy wszystko do miękkości na wolnym ogniu, pod koniec gotowania dodajemy majeranek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zupę podajemy gorącą.