ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 240]

Zupa z brukselką, brokułem i selerem naciowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Zupa warzywna z brukselki, selera naciowego, brokuła, marchewki, cebuli oraz ziemniaka. Pysznie smakuje i jest bardzo zdrowa.

Zupa z brukselką, brokułem i selerem naciowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z brukselką, brokułem i selerem naciowym

 

  • 3 skrzydełka drobiowe
  • około szklanki brokuła pokroić w cząstki
  • 2 litry wody
  • liść laurowy
  • 20 dag brukselki
  • 1 marchew duża
  • 2 cebule
  • 2 gałązki selera naciowego
  • 1 duży ziemniak
  • sól i pierz do smaku
  • majeranek pół łyżeczki

Sposób przygotowania:

Zupa z brukselką, brokułem i selerem naciowym
Do garnka wkładamy trzy skrzydełka drobiowe, wlewamy około dwóch litrów wody, dodajemy liść laurowy i sól.

Dwadzieścia dag. brukselki obrać i pokroić w cząstki,około szklanki brokuła pokroić w cząstki, jedną marchewkę dużą pokroić w kostkę, 2 cebule pokroić w półksiężyce, dwie gałązki selera naciowego kroimy w cząstki, jeden duży ziemniak kroimy w dość drobną kosteczkę.

Gotujemy wszystko do miękkości na wolnym ogniu, pod koniec gotowania dodajemy majeranek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Zupę podajemy gorącą. 
Zupa z brukselką, brokułem i selerem naciowym.
Trzy drobiwe skrzydełka zalewamy około dwoma litrami wody.
Zupa z brukselką, brokułem i selerem naciowym.
Brukselkę, marchewkę, cebulę kroimy i dodajemy.
Zupa z brukselką, brokułem i selerem naciowym.
Dwie gałązki selera naciowego kroimy w cząstki.
Zupa z brukselką, brokułem i selerem naciowym.
Jeden duży ziemniak kroimy w dosć drobną kosteczkę.