nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Zupa z brukselką i kurkumą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa z niedocenianą w Polsce brukselką. Dodatek kurkumy sprawia, że zupa ma bardzo dobry smak.

Zupa z brukselką i kurkumą

Składniki:

Zupa z brukselką i kurkumą

 

Sposób przygotowania:

Zupa z brukselką i kurkumą
Wszystkie warzywa dokładnie umyj. Pietruszkę, seler, ziemniaka i marchew obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Brukselkę, przekrój na pół. Jeśli zewnętrzne liście są zabrudzone usuń je. Wszystko przełóż do garnka, zalej bulionem warzywnym i dodaj przyprawy. 

Gotuj na średnim ogniu około 30 minut aż warzywa będą miękkie.

Tagi:

warzywa zupa