anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Zupa z brukselkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zdobyły z brukselek polecam kupić malutkie brukselki bo wkręty nie trzeba ich długo gotować i są smaczniejsze niż te duże.

Zupa z brukselkami

Składniki:

Zupa z brukselkami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z brukselkami
Skrzydełka umyć zalać 2 l. wody, dodać Vegetę pokrojona w kostkę marchew i pokrojoną drobno cebulę. Gotować około 20 minut następnie do zupy dodać oczyszczone brukselki oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości Następnie wkroić koperek. Śmietanę zahartować odrobina gorącej zupy i wlać do garnka. Zagotować.

Tagi:

brukselka