lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zupa z buraczków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nie ma to jak gorąca zupa w taki zimowy dzień jak dziś .

Zupa z buraczków Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa z buraczków

 

Sposób przygotowania:

Zupa z buraczków
Do garnka wlewam wodę dodaje golonki z kurczaka umyte i wyczyszczone. Kroje ziemniaki w kostkę i dodaje do wody to samo robię z marchewka listek i ziele dodaje na poczatku. Gotuje rosół najpierw a potem dodaje trochę kucharka do smaku . Kiedy ziemniaki i mięsko są już gotowe czyli ugotowane dodaje starte buraczki i czosnek ząbki w całości mieszam chwile koło 30 minut jeszcze na małym ogniu zupa sobie stoi i się gotuje a potem podaje z pasztecikami .
Zupa z buraczków
Buraczki starte dodane teraz tylko czosnek na koniec 2 lub 3 ząbki
Zupa z buraczków
Najpierw zawsze robi nam sie rosołek a potem z niego robimy zupkę