Sposób przygotowania:
Zupa z cukinii i pomidorów
Cebulę kroimy w kostkę,ale nie drobniutko,marchewkę i pomidory obieramy i kroimy w kostkę,pomidory w drobną kostkę.Cukinię kroimy w pół talarki nie za cienko.Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą,dodajemy cebulę,chwilkę smażymy i dodajemy marchewkę,dusimy około5 minut a następnie dodajemy,czosnek i cukinię,chwilkę smażymy.W garnku zagotowujemy 1/2 litra wody z kostką rosołową.Dodajemy warzywa z patelni.Dusimy do średniej miękkości(tak żeby warzywa nie były rozgotowane a jędrne i lekko chrupkie.Na sam koniec dodajemy pomidory i po 2 minutach wyłączamy gaz.Dodajemy śmietanę mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.Można dodać koperek.Można również zmiksować zupę na krem.