Sposób przygotowania:
Zupa z dyni o tajskim smaku
Pokroić w drobną kostkę obraną ze skóry dynię .Włożyć do garnka i zalać bulionem .Dolać wody , wrzucić masło i liście kafiru . Gotować pół godziny . Wyjąć liście .Zupę , mleczko kokosowe i szczyptę curry- zmiksować w malakserze na krem .Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pokroić w drobną kostkę bułkę i usmażyć grzanki na oleju orzechowym ( grzanki nabierają ciekawego smaku- na innym oleju też można zrobić ) .
Podawać na talerzach , w bulionówkach , lub filiżankach. Osobno podać grzanki i pestki dyni i posypywać nimi zupę w trakcie jedzenia .
Pokroić w drobną kostkę bułkę i usmażyć grzanki na oleju orzechowym ( grzanki nabierają ciekawego smaku- na innym oleju też można zrobić ) .
Podawać na talerzach , w bulionówkach , lub filiżankach. Osobno podać grzanki i pestki dyni i posypywać nimi zupę w trakcie jedzenia .
anna33
Babciagramolka
Liście limonki kafiru można kupić w sklepach z żywnością orientalną lub internetowych sklepach z taką żywnością . Z reguły są w słoiczkach bo bardzo pachną . Wrzuć w wyszukiwarkę - liście Kafiru a sama zobaczysz