Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Zupa z fasolą i makaronem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa o bogatym smaku, zadowoli każdego

Zupa z fasolą i makaronem

Składniki:

Zupa z fasolą i makaronem

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolą i makaronem
Na początek trzeba fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc.
W głębokim garnku
należy podsmażyć na oliwie z oliwek cebulę
pokrojoną w pióra, drobno posiekany czosnek, paprykę pokrojoną w kostkę i mięso
pokrojone w kostkę (ale bez skóry).
Jak wszystko się
zarumieni to należy dodać pomidory z puszki (rozdrobnione za pomocą blendera), fasolę i gorący bulion.

Zupę zagotować,
przyprawić do smaku grubo mielonym czarnym pieprzem i ostrą papryką w
proszku.

Podawać z makaronem
ugotowanym na pół twardo, posiekaną bazylią i świeżo startym parmezanem.