Sposób przygotowania:
Zupa z fasolą i makaronem
Na początek trzeba fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc.
W głębokim garnku
należy podsmażyć na oliwie z oliwek cebulę
pokrojoną w pióra, drobno posiekany czosnek, paprykę pokrojoną w kostkę i mięso
pokrojone w kostkę (ale bez skóry).
Jak wszystko się
zarumieni to należy dodać pomidory z puszki (rozdrobnione za pomocą blendera), fasolę i gorący bulion.
Zupę zagotować,
przyprawić do smaku grubo mielonym czarnym pieprzem i ostrą papryką w
proszku.
Podawać z makaronem
ugotowanym na pół twardo, posiekaną bazylią i świeżo startym parmezanem.
W głębokim garnku
należy podsmażyć na oliwie z oliwek cebulę
pokrojoną w pióra, drobno posiekany czosnek, paprykę pokrojoną w kostkę i mięso
pokrojone w kostkę (ale bez skóry).
Jak wszystko się
zarumieni to należy dodać pomidory z puszki (rozdrobnione za pomocą blendera), fasolę i gorący bulion.
Zupę zagotować,
przyprawić do smaku grubo mielonym czarnym pieprzem i ostrą papryką w
proszku.
Podawać z makaronem
ugotowanym na pół twardo, posiekaną bazylią i świeżo startym parmezanem.