mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

zupa z fasoli szparagowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupy są ważne szczególnie w chłodne dni

zupa z fasoli szparagowej

Składniki:

zupa z fasoli szparagowej

 

  • 300 gram fasoli szparagowej
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 4 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 serek topiony
  • 3 l bulionu lub rosołu
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

zupa z fasoli szparagowej
Fasolę dokładnie umyć i okroić końcówki . Bulion podgrzać dodać umytą fasolkę , obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki , cebulę również obrać i pokroić w kosteczkę , marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach , czosnek przepuścić przez praskę i wszystko wrzucić do bulionu . Gotować do momentu aż ziemniaki będą miękkie , dodać wtedy serek topiony , gdy serek się rozpuści , przyprawić do smaku i podawać .