Sposób przygotowania:
Zupa z fasoli szparagowej z grzankami
Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, zalać wrzącą wodą i ugotować.
Fasolę szparagową umyć, oczyścić z włókien, opłukać, pokroić na kawałki długości 1,5 cm. dodać do warzyw i ugotować.
Przed końcem gotowania dodać do zupy margarynę.
Przygotować grzanki: bułkę pokroić w kostkę, skropić rozpuszczoną margaryną i zrumienić w piekarniku.
Grzanki dodawać do zupy przed podaniem.
Dodać umytą drobno posiekana pietruszkę.
Fasolę szparagową umyć, oczyścić z włókien, opłukać, pokroić na kawałki długości 1,5 cm. dodać do warzyw i ugotować.
Przed końcem gotowania dodać do zupy margarynę.
Przygotować grzanki: bułkę pokroić w kostkę, skropić rozpuszczoną margaryną i zrumienić w piekarniku.
Grzanki dodawać do zupy przed podaniem.
Dodać umytą drobno posiekana pietruszkę.