marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa z fasolki szparagowej.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zrobić wywar rosołowy na zupę,wrzucić mrożoną fasolkę,listki lau- -rowe i ziele oraz kostki rosołowe.

Zupa z fasolki szparagowej.

Składniki:

Zupa z fasolki szparagowej.

 

  • 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej,
  • wywar rosołowy na mięsie(szponder wołowy),
  • 3 kostki rosołowe warzywne lub drobiowe,
  • 4 listki laurowe,2 marchewki,
  • 6-7 kulek ziela angielskiego,
  • pieprz,2 korzenie pietruszki,
  • sól,
  • maggi,
  • 5 g. mąki i 1/3 wody zimnej,
  • natka zielona siekana.

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolki szparagowej.
Dać do garnka z wodą kość wołową-szponder wraz umytymi i obranymi jarzynami,dodać listki laurowe,ziela angielskiego,a póź-
-niej mrożoną fasolkę szparagową oraz 3 rosołki.Gotować niemal
z godzinę na średnim ogniu,potem zrobić zawiesinę z wody i mąki,a na koniec gotowania doprawić maggi,solą i pieprzem(zami-
-ast soli może być vegeta).Spróbować,a potem dodać natkę do
smaku.