Sposób przygotowania:
Zupa z faszerowanymi jajkami
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka. Szynkę drobniutko posiekać. Żółtka włożyć do miseczki , rozetrzeć ,dodać majonez, posiekaną szynkę, natkę pietruszki , koperek. dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Można również zmiksować . Napełnić połówki jajek farszem.Szczaw wymyć, osuszyć, posiekać, przesmażyć na dwóch łyżkach masła.Bulion warzywny doprowadzić do wrzenia .Wsypać opłukany ryż. Gotować zupę do miękkości ryżu.Następnie do zupy dodać szczaw, gotować 10 minut.Rozprowadzić w zupie śmietanę. Dodać natkę pietruszki, zmiksować zupę. Rozlać porcje zupy na talerze , włożyć po dwie połówki faszerowanych jajek.