Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa z indyka

Zupa z indyka

Składniki:

Zupa z indyka

 

  • 60 dag filetów i indyka
  • 200 ml śmietany
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka groszku
  • 1 ¾ l bulionu drobiowego
  • 50 ml mleka
  • 1 ½ łyżki mąki
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa z indyka

Aby przygotować pyszną zupę z indyka, należy mięso pokroić w kostkę, dodać do bulionu, zagotować, dodać śmietanę i gotować około 25 minut na małym ogniu. Wymieszać mąkę z mlekiem, wlać do zupy, dodać kukurydzę, groszek, przyprawić solą i pieprzem i gotować jeszcze 10 minut. Można podawać z makaronem.


Tagi:

indyk