motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Zupa z kapusty włoskiej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, pożywna zupa z kapusty

Zupa z kapusty włoskiej

Składniki:

Zupa z kapusty włoskiej

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty włoskiej
Wołowinę zalać 2 litrami posolonej wody. Gotować na ogniu około 30 minut. Po tym czasie włożyć poszatkowaną kapustę oraz oczyszczoną i pokrojoną w plasterki marchew, całą pietruszkę i kawałek selera. Dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz obraną cebulę w całości i suszony grzybek. Gotować kolejne pół godziny. Wyjąć mięso i pokroić w małą kostkę, włożyć do zupy. Doprawić. Posypać pokrojonym koperkiem.