Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Zupa z kapusty włoskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nastawiamy w wodzie pokrojoną w paski włoską kapustę, rozdrobnioną cebulę i czosnek, posiekaną nać selera oraz tymianek i kminek.

Zupa z kapusty włoskiej

Składniki:

Zupa z kapusty włoskiej

 

  • 2 porcje
  • 30 dag kapusty włoskiej
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • Szczypta tymianku
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • Nać 1 selera
  • 1 mała łyżeczka kminku
  • 3 ziemniaki
  • 2 pomidory
  • 1 owoc zielonej papryki
  • 1-2 dl mleka
  • 1 płaska łyżka stołowa mąki
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty włoskiej
Gdy kapusta jest półmiękka, dodajemy sól, pokrojone w kostkę ziemniaki, pomidory oraz zieloną paprykę i gotujemy do miękkości. Sypiemy posiekaną zieloną pietruszkę, zaprawiamy śmietaną i mąką, po czym gotujemy jeszcze przez 1-2 minuty.

Tagi:

kapusta