Sposób przygotowania:
Zupa z kiełkami i tofu
Wieprzowinę kroimy na cienkie paski, polewamy sosem sojowym i olejem sezamowym, mieszamy, odstawiamy na 10 minut,
W tym czasie pomidory obieramy ze skóry i miąższu, kroimy w kostkę, imbir w paseczki, czosnek w plastry.
Na patelni układamy pojedynczo paski wieprzowiny, smażymy ok 5 minut, dodajemy imbir, czosnek i pomidory, smażymy ok 5 minut. Zalewamy mięso 500ml wody, przyprawiamy solą, pieprzem, zagotowujemy. Dodajemy kiełki, zupę gotujemy do miękkości mięsa, na sam koniec dodajemy pokrojone w kostkę tofu, gotujemy jeszcze 2 minuty, podajemy w miseczkach, dekorujemy - u mnie kolendrą.
P.S. Najlepsze kiełki fasoli :)
W tym czasie pomidory obieramy ze skóry i miąższu, kroimy w kostkę, imbir w paseczki, czosnek w plastry.
Na patelni układamy pojedynczo paski wieprzowiny, smażymy ok 5 minut, dodajemy imbir, czosnek i pomidory, smażymy ok 5 minut. Zalewamy mięso 500ml wody, przyprawiamy solą, pieprzem, zagotowujemy. Dodajemy kiełki, zupę gotujemy do miękkości mięsa, na sam koniec dodajemy pokrojone w kostkę tofu, gotujemy jeszcze 2 minuty, podajemy w miseczkach, dekorujemy - u mnie kolendrą.
P.S. Najlepsze kiełki fasoli :)