Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa z kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zupa z kiszoną kapustą jest bardzo łatwa do przygotowania i smaczna. W sam raz na chłodne, jesienne dni.

Zupa z kiszoną kapustą

Składniki:

Zupa z kiszoną kapustą

 

  • 30 dag kiszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 4 ziemniaki
  • 2 szklanki rosołu
  • 20 dag kiełbasy cienkiej
  • 1/4 łyżeczki kminku
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżka oleju
  • posiekana natka pietruszki
  • cukier
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kiszoną kapustą
Cebulę obrać, drobno posiekać i razem z pokrojoną w pół krążki kiełbasą podsmażyć na rozgrzanym oleju. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rosół i 2 szklanki wody wlać do garnka, dodać kiszoną kapustę, starte warzywa, kminek i liść laurowy. Następnie dodać cebulę z kiełbasą i gotować. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, połączyć z zupą i gotować do miękkości. Przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki, podawać.