iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa z kiszonej kapusty z dymką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

dobra kwaśna zupka na jesień

Zupa z kiszonej kapusty z dymką

Składniki:

Zupa z kiszonej kapusty z dymką

 

  • 2 garście kapusta kiszona,
  • 3 szt ziemniak,
  • 2 szt marchew,
  • 1 szt pietruszka,
  • 1/3 łyżeczki kminek,
  • 1 pęczek dymka,
  • kość wędzona 1 szt
  • Kucharek - uniwersalna przyprawa
  • 2 szt liść laurowy
  • 2 kulki ziele angielskie

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kiszonej kapusty z dymką
Do garnka z woda wkładamy kość ,liść laurowy ,ziele angielskie .Gotujemy ok 20 min . Dodajemy pokrojoną kapustę kiszoną ,ziemniaki pokrojone w kostkę .Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce duże oczka ,dodajemy do zupy .Doprawiamy kminkiem i przyprawą uniwersalną .Gotujemy do miękkości warzyw.Na koniec dodajemy pęczek posiekanej dymki.