kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Zupa z kiszonych ogórków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Na pewno będzie smakowało amatorom ogórkowej :)

Zupa z kiszonych ogórków

Składniki:

Zupa z kiszonych ogórków

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kiszonych ogórków
Gotujemy wywar z włoszczyzny i dodajemy do niego smalec.Ogórki trzemy na wiórki razem ze skórką.Wywar z włoszczyzny odcedzamy i zabielamy mąką z mlekiem.Ucieramy żółtko z masłem, rozprowadzamy je z 1/2 szklanki gorącej zupy po czym wlewamy do zupy.Dodajemy ogórki,kwas ogórkowy i doprawiamy solą do smaku.Podajemy z grzankami.Smacznego!!!

Tagi:

ogórki