pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa z kurczaka chińska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

zupka chińska może być i taka

Zupa z kurczaka chińska

Składniki:

Zupa z kurczaka chińska

 

  • 2 porcja rosołowa,
  • Sól,
  • 15 dag por (biała część),
  • 15 dag seler korzeniowy,
  • 15 dag marchew,
  • 40 dag pierś z kurczaka,
  • 4 łyżeczki sos sojowy,
  • 10 g imbir starty,
  • 1 cebula duża,
  • włoszczyzna,
  • pieprz czarny grubozmielony

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kurczaka chińska
Z porcji rosołowej, włoszczyzny, cebuli gotujemy wywar. Usuwamy warzywa z cebulą i dodajemy starty imbir i łyżeczkę sosu sojowego. Zagotować. Piersi kroimy w paski, mieszamy z resztą sosu sojowego i dodajemy do zupy. Marchew z selerem kroimy w słupki, por kroimy w piórka i również dodajemy do zupy. Całość gotujemy ok 20 min. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem.