Sposób przygotowania:
Zupa z kurczakiem i kukurydzą Chińska
Piersi z kurczaka gotuję do miękkości z kostkami rosołowymi (można wrzucić liść laurowy) Gdy mięsko jest gotowe wyjmuje je, a za to wrzucam pora i marchew pokrojone w paseczki. Gdy warzywa się gotują "rozrywam" mięsko na piórka - paseczki i ponownie wrzucam do garnka. Na koniec daję kukurydzę - ja wrzucam całą puszkę bo bardzo lubię :) ale można dać pół wg uznania. Całość gotuję aby składniki się razem podgotowały. Na koniec zaciągam lekko mąką i śmietaną. Oczywiście doprawiam do smaku - solą, pieprzem lub vegetą. Można wkropić kilka kropel cytryny. Zupa jest smaczniejsza gdy jest lekko ostra więc polecam dać kilka kropel chili albo tabasco. Na sam koniec wlewam do zupki rozbełtane jajka i mieszam. Zupę już na talerzu posypuję szczypiorkiem. Smacznego!