Sposób przygotowania:
Zupa z Leśnymi Grzybami
â–º ObranÄ… marchewkÄ™, pietruszkÄ™, seler i por zalać wodÄ…, dodać vegetÄ™ i gotować na póÅ‚miÄ™kko. Po wyjÄ™ciu warzyw, pietruszkÄ™ i marchewkÄ™ pokroić w kostkÄ™ i z powrotem wrzucić do wywaru. â–º Grzyby oczyszcić, umyć, odsÄ…czyć, pokroić na plastry i wraz z pokrjonÄ… w kostkÄ™ i usmażonÄ… na maÅ›le na zÅ‚oty kolor cebulÄ…, dodać do wywaru. Do gotujÄ…cej siÄ™ zupy dodać potarty na tarce z dużymi oczkami ziemniak i gotować jeszcze okoÅ‚o 5 minut, pod koÅ„iec gotowania mieszająć wlać rozkÅ‚ócone jajka i gotować aż jajka siÄ™ zetnÄ… i zupa zgÄ™stnieje. Teraz jeszcze dodać Å›mietanÄ™, posiekanÄ… natkÄ™ pietruszki i przyprawić solÄ…, pieprzem i maggi.