Zupa z linem i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Złowiłeś lina i nie wiesz z czym najlepiej go przyrządzić, a masz ochotę na zupę? To ten przepis jest właśnie dla ciebie :)

Zupa z linem i grzybami

Składniki:

Zupa z linem i grzybami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z linem i grzybami
Na początek rybę należy umyć, pokroić filety, wyjąć ości, a mięso pokroić w kostkę. Umyte grzyby pokroić w paski. Obraną cebulę opłukać, drobno posiekać i zrumienić na maśle, połączyć z grzybami, osolić i udusić. Zalać wodą, zagotować i dodać przygotowaną rybę. Ugotować do miękkości, odstawić, połączyć ze śmietaną i dodać posiekaną natkę pietruszki. Na koniec dla smaku doprawić pieprzem i solą, według własnego uznania. Podawać zupę z makaronem lub ryżem.
Smacznego :)

Tagi:

grzyby