Sposób przygotowania:
Zupa z ogórków
Koperek myję, osuszam, drobno siekam.
Ogórki myję, obieram ze skórki i ścieram na tarce na dużych oczkach. Podsmażam starte ogórki na maśle na patelni. Przekładam uduszone ogórki do garnka, zalewam gorącym bulionem. Gotuję następnie około 15 minut. Dodaję drobno posiekany koperek i przyprawy: sól, pieprz, jarzynkę. Chwilę jeszcze gotuję..
Na końcu zabielam zupę śmietaną. zagotowuję i zdejmuję z ognia. Podaję posypaną posiekanym koperkiem.
Ogórki myję, obieram ze skórki i ścieram na tarce na dużych oczkach. Podsmażam starte ogórki na maśle na patelni. Przekładam uduszone ogórki do garnka, zalewam gorącym bulionem. Gotuję następnie około 15 minut. Dodaję drobno posiekany koperek i przyprawy: sól, pieprz, jarzynkę. Chwilę jeszcze gotuję..
Na końcu zabielam zupę śmietaną. zagotowuję i zdejmuję z ognia. Podaję posypaną posiekanym koperkiem.