Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa z pęczakiem i fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pożywna zupa z fasolą, kaszą pęczak i kiełbasą, zaspokoi nawet duży głód. Dzięki użyciu fasoli z puszki oszczędzamy czas, a nie tracimy smaku :)

Zupa z pęczakiem i fasolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z pęczakiem i fasolą

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z pęczakiem i fasolą
Do garnka wrzucić przepłukany pęczak. Zalać wodą, dodać liść, ziele i troszkę soli. Gotować 20 minut. W tym czasie przygotować pozostałe składniki. Warzywa obrać, umyć, pokroić w kostkę. Wrzucić do zupy po 20 minutach. Gotować do miękkości warzyw. W międzyczasie kiełbasę pokroić w kostkę, dymki posiekać razem ze szczypiorem (odłożyć troszkę do posypania zupy na talerzach), na patelnie wrzucić kiełbasę i cebulki, przesmażyć, wrzucić do zupy. Fasolę osączyć z zalewy, dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem, ziołami i papryką. Zagotować i zdjąć z ognia. Gorącą zupę rozlać na talerze, posypać odłożonym szczypiorkiem i podawać.
Zupa z pęczakiem i fasolą
Do garnka wrzucić przepłukany pęczak. Zalać wodą, dodać liść, ziele i troszkę soli. Gotować 20 minut.
Zupa z pęczakiem i fasolą
W tym czasie przygotować pozostałe składniki. Warzywa obrać, umyć, pokroić w kostkę. Wrzucić do zupy po 20 minutach. Gotować do miękkości warzyw.
Zupa z pęczakiem i fasolą
W międzyczasie kiełbasę pokroić w kostkę, dymki posiekać razem ze szczypiorem, na patelnie wrzucić kiełbasę i cebulki, przesmażyć, wrzucić do zupy.
Zupa z pęczakiem i fasolą
Fasolę osączyć z zalewy, dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem, ziołami i papryką. Zagotować i zdjąć z ognia.

Tagi:

fasola