Sposób przygotowania:
Zupa z piekarnika
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy je solą i pieprzem. Następnie obsmażamy je na rumiano na patelni i przekładamy do dużej formy żaroodpornej. Na mięsie układamy pokrojoną w kostkę cebulę. Pieczarki odsączamy z zalewy i kroimy w plasterki, wykładamy je na cebulę. Na pieczarki wykładamy groszek konserwowy wraz zalewą. Ananasa kroimy w kostkę i wykładamy na groszek łącznie z zalewą. Na ananasa wylewamy puszkę pomidorów krojonych. Paprykę konserwową kroimy i wykładamy na pomidory, zalewamy całość zalewą z papryki. Danie polewamy ketchupem i posypujemy curry. Na koniec całość zalewamy sosem chili. Naczynie przykrywamy i zapiekamy 2 godziny w 200 stopniach. Po tym czasie danie przelewamy do dużego garnka. Jeżeli masa jest bardzo gęsta to dolewamy 1/2-1 szklankę przegotowanej wody. Śmietanę hartujemy tzn. mieszamy ją z kilkoma łyżkami gorącej zupy i wlewamy do garnka mieszając. Należy uważać, aby śmietana się nie zważyła. Zupę podajemy z pieczywem. Życzę smacznego :) Uwaga: 1) Zupa jest dość pikantna więc można dodać mniej sosu chili jeżeli nie lubimy pikantnych smaków. 2) Można kupić od razu ananasa krojonego w puszce. 3) Ketchup można użyć pikantny lub łagodny.
gosiapiotrek23
misia5
marietta
weronikaS
karola25
Damian_ek
mas_mistrz
nozoOwnik
marta_grzechuwarta
KATARZYNA LICZNERSKA