krystyna330

krystyna330

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Zupa z podgrzybków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna zupka z podgrzybków. Polecam każdemu kto lubi jeść grzybki i oczywiście chodzic do lasu na grzyby:-)

 Zupa z podgrzybków

Składniki:

Zupa z podgrzybków

 

Sposób przygotowania:

Zupa z podgrzybków
Grzyby  zalać wodą i zostawić  na noc . Nie wylewać  wody tylko, razem z  grzybami przełożyć  do garnka . Dorzucić drobno pokrojoną cebulę i chwilę gotować. Dorzucić marchew i pietruszke - gotować ok 30 minut, aż warzywa  będ a miękkie. Wyjąć z zupy warzywa i resztę przecedzić. Część grzybów drobno usiekać a resztę wyjąc i odłozyć  do czegoś innego. Zabielić zupę  śmietaną. Można podawać z uszkami.