dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Zupa z rzodkiewek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Ciekawy sposób na rzodkiewki. Zupa jest lekko ostra i bardzo smaczna a zarazem prosta w przygotowaniu.

Zupa z rzodkiewek

Składniki:

Zupa z rzodkiewek

 

Sposób przygotowania:

Zupa z rzodkiewek
Warzywa myjemy o oczyszczamy. Rzodkiewki ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dusimy w garnku na oliwie kilka minut.

Zalewamy bulionem. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i startego na tarce ogórka. Doprawiamy do smaku.

Gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec zupę zaprawiamy śmietaną i dodajemy posiekany koperek. Smacznego! 



Tagi:

zupa warzywa