Sposób przygotowania:
Zupa z soczewicyETAP 1:
Obrane ziemniaki kroimy w większą kostkę.
ETAP 2:
Korzeń pietruszki kroimy w drobną kostkę.
ETAP 3:
Do wrzenia doprowadzamy rosół. Dodajemy do niego czosnek, listki oraz ziele angielskie. Wrzucamy soczewicę, a następnie gotujemy wszystko przez 30 minut. Po upływie tego czasu dodajemy ziemniaki oraz korzeń pietruszki. Dodajemy też makaron, suszone pomidory, pomidory z puszki oraz koncentrat. Gotujemy kolejne 30 minut lub do miękkości składników. Dodajemy śmietanę i dekorujemy posiekaną zieleniną. Podajemy na głębokich talerzach.
Nina W.
msewka
lalunia
Nina W.
iskierka.ag
iskierka.ag
A po to, że ja gotuję dla pięciu osób. Mój tato lubi miękkie warzywa, ja lubię gotowane na półtwardo. Nawet po upływie tego czasu gotowania czyli 30 min. dla mnie było odpowiednio twarde a i tata nie narzekał. To jest wyłącznie mój sposób podania, jeśli lubisz twardą soczewicę to skróć czas gotowania i prosta sprawa. Dla mnie 7 minut nie wystarcza. Jak napisałam, to jest mój autorski przepis, jeśli dla kogoś nie jest odpowiedni to nie musi korzystać - a tym bardziej krytykować. Pozdrawiam.