iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Zupa z soczewicy

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa jest bardzo syta oraz smaczna. Daje wiele energii na cały dzień, do tego nie jest droga w przygotowaniu.

Zupa z soczewicy

Składniki:

Zupa z soczewicy

 

Sposób przygotowania:

Zupa z soczewicy

ETAP 1:

Zupa z soczewicy
Ziemniaki obrane ze skórki i pokrojone w kostkę.

Obrane ziemniaki kroimy w większą kostkę.

ETAP 2:

Zupa z soczewicy
Pokrojone w bardzo drobną kostkę pietruszka korzeniowa.

Korzeń pietruszki kroimy w drobną kostkę.

ETAP 3:

Zupa z soczewicy
Wszystki składniki podczas gotowania w rosole.

Do wrzenia doprowadzamy rosół. Dodajemy do niego czosnek, listki oraz ziele angielskie. Wrzucamy soczewicę, a następnie gotujemy wszystko przez 30 minut. Po upływie tego czasu dodajemy ziemniaki oraz korzeń pietruszki. Dodajemy też makaron, suszone pomidory, pomidory z puszki oraz koncentrat. Gotujemy kolejne 30 minut lub do miękkości składników. Dodajemy śmietanę i dekorujemy posiekaną zieleniną. Podajemy na głębokich talerzach.